Om Kim Camp

- Kim Camp & Nordic Safari -

“Safari …. The noble sport of Travelling” (Lord Randolph Curchill 1892)

Safari – livsstil og levesett

En tidlig torsdags morgen langt ute i Chalbiørkenen nord i Kenya punkterte jeg på høyre bakhjul på en gammel Land-Rover, og ble liggende bokstavlig talt for føttene på en saltkaravane med mer enn tretti kameler og deres drivere.

Dette uventede møtet i et uttørret elveleie i en fjern avkrok av Afrika, endret min tilværelse. Langt der ute i ødemarken, der vi tror liv knapt overlever, traff jeg på et dampende arbeidsfelleskap, stramme lukter, uvante lyder, sterke mennesker og dyr med felles oppgaver, felles mål og felles problemer.

Da jeg ble tilbudt tekopp og plass på pleddet ved leirbålet, følte jeg meg tatt inn i en ny virkelighet. Denne karavanen kunne ha vært på veg siden tidenes morgen, og da den et par timer senere dro videre, fulgte jeg den med øynene til støvskyen forsvant mot horisonten.

Jeg måtte videre, og med lappet hjul reiste jeg den motsatte veg – trodde jeg. Men “noe” må ha fått meg til å endre retning…

Nå har jeg i mer enn 25 år fulgt karavanenes spor – både der nede i sør og her oppe i nord. Daglig kjenner jeg luktene, hører lydene, møter hindringer, sitter ved leirbålet og deler mat og bord.

Som jeg ble tilbudt plass på pleddet og fellesskap rundt bål og bord, inviterer jeg “deg og dine” til slå følge med “meg og mine”, noen timer, dager eller uker, i Oslo-marka, Jotunheimen, Øst-Afrika eller det sørlige Afrika.

Knut  I. Mork

Kim Camp & Nordic Safari


25 års erfaring

Over 1500 safaris er gjennomført i all slags vær og føreforhold med personer fra alle kontinenter. Overnatting i telt i – 48 grader celsius i Nord-Finland til + 60 grader celsius i Turkana nord i Kenya. Ingen turer er avlyst grunnet dårlig vær. Vi har øvet personell og godt utstyr til førstehjelp, brannslukning og samband.

Romeriksåsene

Fra Nittedal/Hakadal i vest til de dyrkede områdene i Gjerdum/Nannestad i øst strekker det seg et stort skogsområde som går under navnet Romeriksåsene. I sør når det ned til Nittedal kirke, i nord til Avalsjøen og Leirelva øst for Roa. Lenger Nord ligger Hadelandsåsene og Hurdalskogene. Romeriksåsene er rundt 300 kvadratkilometer i omfang.